Zwemseizoen in open water gestart

Regio – Deze week is het nieuwe zwemseizoen in oppervlaktewater gestart. Zwemmen betekent plezier voor jong en oud en is vooral gezond. In Noord-Holland zijn 151 officieel aangewezen zwemwaterlocaties waar je veilig kunt zwemmen. Kijk op www.zwemwater.nl of de zwemwaterapp (zie Google Play en App Store) voordat je op pad gaat.

Zwemmen in oppervlaktewater kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Er is bijvoorbeeld kans op maag- en darmklachten, zwemmersjeuk, oorontsteking en de Ziekte van Weil. Op officiële zwemwaterlocaties controleert de Omgevingsdienst Noord-Holland-Noord tussen 1 mei en 1 oktober de hygiëne en veiligheid van de zwemplekken. Dat doet men in opdracht van de provincie Noord-Holland. Zwem uitsluitend bij officiële zwemwaterlocaties. Op deze locaties worden waterkwaliteit en veiligheid gecontroleerd. Alle officieel aangewezen zwemwaterlocaties zijn op www.zwemwater.nl te vinden. Bij de zwemwaterlocatie zelf zijn ze te herkennen aan een blauw informatiebord van de provincie Noord-Holland. Zwemmen in oppervlaktewater is altijd op eigen risico. Zorg ervoor dat je zwemvaardig bent.

Meer informatie

Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid is tijdens het zwemseizoen op www.zwemwater.nl te vinden. Je kunt hiervan ook de apps downloaden via de App Store (voor iOS) of de Playstore (voor Android). Negatieve zwemadviezen en zwemverboden worden bovendien gemeld via Twitter: @ZwemwaterNH. (Foto: Pixabay)