Zwembad op recreatieterrein De Hoorne geopend

Akersloot – Op initiatief van de bewoners heeft de gemeenteraad in juni 2017 een motie aangenomen met als doel om de recreatieterreinen in Akersloot verder te ontwikkelen. Daarop werd gestart met planvorming voor het verpauperde gebied De Hoorne, dat hoog nodig toe was aan een opknapbeurt. Vrijdag werd als eerste fase het openluchtzwembad geopend.

Door Hans Boot

Nadat de gemeenteraad in september vorig jaar akkoord was gegaan met het budget voor de verbeteringsplannen voor De Hoorne, is begonnen met de voorbereiding, aanbesteding en het aanvragen van vergunningen voor de verschillende onderdelen. Naast de aanleg van zwemsteigers komen er namelijk een openluchttheater, speeltoestellen en een speelbos. Dit alles kan worden gerealiseerd dankzij een goede samenwerking tussen de inwoners van Akersloot, de gemeente en het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM), dat belast is met de uitvoering van het project.

Het openluchtbad bestaat uit vier zwemsteigers en trappetjes die het gemakkelijk maken om in het water te gaan. Binnen en buiten de steigers kan worden gezwommen en aan de buitenkant kunnen bootjes aanleggen. Het water binnen de steigers is 1,40 m diep, dus voor de gehele zwemplek wordt een zwemdiploma aanbevolen.

Enquête

Sportwethouder Ron de Haan verrichtte vrijdagmiddag de openingshandeling door met een scheepstoeter het sein te geven voor een eerste duik in het splinternieuwe bad. Daarvoor zei hij: ,,Wie had ooit durven dromen dat de wethouder Sport nog een zwembad zou openen in deze bestuursperiode? Het water is vandaag onze vriend, maar met het oog op Limburg kan het ook zomaar je vijand zijn. Het Hoorne is niet alleen voor Akersloot maar voor de gehele gemeente een fantastische ontmoetingsplek, die nog lang niet af. Er wordt hier al jaren gezwommen, maar nog nooit op een veilige manier zoals nu!”

De Haan bedankte vervolgens de leden van de bewonerswerkgroep en de betrokken medewerkers van het recreatieschap en de gemeente inclusief de raad voor hun inzet om dit project te doen slagen. In september worden het speelveld en het speelbos aangelegd. Voor de inrichting daarvan is een enquête uitgeschreven onder kinderen van de basisscholen De Brug en de Rembrandtschool. Zij hebben gekozen voor onder andere klimrekken, een schommel met ‘vogelnest’, een kabelbaan en een waterspeelplek. Meer informatie hierover is op www.aker.city te vinden.

Op de foto:
Ron de Haan heeft afgeteld voor een duik in het zwembad. (Foto: Hans Boot)