Zwembad De Zien belooft bruisend seizoen

Al een jaar lang drijft openluchtzwembad De Zien in Uitgeest op vrijwilligers en het gaat hen goed af. Ruim honderd man steekt de handen graag uit de mouwen om jong en oud te laten recreëren binnen de grenzen van Uitgeest. Want dat is wat De Zien wil uitdragen, het zwembad is van iedereen! Linda van Eerden van de evenementencommissie: “Toen we vorig jaar opengingen met Koningsdag, was iedereen natuurlijk razend nieuwsgierig en werd het een drukke dag. Nu hebben wij ook weer tal van leuke activiteiten voor 27 april op het programma staan. Er wordt samengewerkt met verschillende verenigingen. Met de volleybalvereniging spelen we op een speciaal daarvoor gemaakt strandje beachvolleybal. Verder is de korfbalvereniging aanwezig, er zijn oudhollandse spelletjes en er is een sportcircuitje. Op het water zijn kano’s en kan men kennis maken met standup paddling. Natuurlijk mag iedereen, kinderen, vaders en moeders, gratis zwemmen.”

De opening op Koningsdag is nog maar het begin van een bruisend seizoen dat volgens Linda minstens zo leuk gaat worden als het vorige. Vele plannen liggen klaar of borrelen bij vrijwilligers in het brein. Linda: “In juni is er de zwemvierdaagse, die eigenlijk  een hele week duurt. Men kan weer een paar keer meedoen aan moonlight swimming en tijdens de laatste vakantieweek organiseren wij een spelletjesweek. Dit is voor onder andere de pechvogels die geen plekje bij de huttenweek hebben, een prachtig alternatief.”

Plannen voor een zomerfair en het succesvolle Halloweenspektakel liggen op het bureau. Linda: “Wij willen, net als vorig jaar, een ontmoetingsplek zijn met evenementen waar iedereen blij van wordt.” Voor informatie: www.zwembad-dezien.nl. (Monique Teeling)