Zwembad De Witte Brug opent deuren steeds iets meer

Castricum – Na de lockdown is ook zwembad De Witte Brug twee maanden dicht geweest voor bezoek. In de tussentijd is er schoongemaakt en zijn onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Ook communiceerde het zwembad veel via de eigen website om de klanten op de hoogte te houden. Inmiddels mag het zwembad weer gedeeltelijk open en staat het personeel te popelen om de klanten weer te mogen ontvangen.

Op 18 mei mochten jonge deelnemers als eersten het water in. Het betrof de leskinderen die eigenlijk de eerste woensdag na de lockdown hadden mogen afzwemmen voor hun A-diploma. Deze kanjers hebben een aantal keren geoefend om te kijken en te voelen of ze alles nog konden en mochten anderhalve week later in twee kleine groepen afzwemmen. Ze hebben allemaal het diploma gehaald. De afzwemgroepen zijn kleiner gemaakt, zodat toch één van de ouders bij deze mijlpaal voor hun kind aanwezig kon zijn. Alle afzwemmers staan regelmatig in deze krant vermeld. Na dit voorzichtige begin zwemmen inmiddels de leskinderen van drie van de vijf lesgroepen die oefenen voor het A-diploma. Ook de leerlingen voor het B-diploma kunnen weer oefenen. Deze lessen vinden plaats na schooltijd of op zaterdagochtend.

Volwassenen

Volwassenen die weer lekker willen komen sporten, kunnen op bepaalde tijden terecht voor het banenzwemmen, trimzwemmen en aquasport. Aan deze activiteiten kunnen door maximaal vijftien personen per keer deelgenomen worden. Hierdoor kan anderhalve meter afstand gewaarborgd worden. Deelnemers kunnen hun kaartjes via de webshop kopen. Daarbij is te zien hoeveel personen aan de activiteit deelnemen. Mocht het online kopen van een kaartje problemen opleveren, dan kan per e-mail (info@dewittebrug.com) of telefonisch (0251 653144) contact worden opgenomen. Tijdens de zomervakantie (4 juli tot en met 16 augustus) biedt zwembad De Witte brug ook andere en nieuwe activiteiten aan. Zo kunnen de jonge kinderen deelnemen aan een weekcursus om meer zwemvaardigheid op te doen of deelnemen aan een intensievere snelcursus. Voor de volwassenen komen er naast het huidige aanbod ook nieuwe activiteiten, zoals een bootcamp en een gezondheidsuurtje. (Archieffoto: Aart Tóth)