Zweet scoort vier keer in hectisch duel

Castricum – Na twee weken niet gespeeld te hebben hervatte FC Castricum in het afgelopen weekeinde de competitie. In een doelpuntrijke wedstrijd tegen SV United Davo uit Haarlem en gespeeld in Haarlem, werd met maar liefst 5-0 gewonnen.

Op een prima bespeelbaar veld en onder een prachtig voorjaarszonnetje waren de omstandigheden ideaal voor een leuke wedstrijd. Na een korte periode van aftasten was het FCC dat zich voor het eerst in kansrijke positie voor het doel meldde. Lars Kloosterman veroverde de bal en met een prachtige pass belandde de bal bij Elario Zweet, die met een listige schop de keeper passeerde maar de bal net voorlangs het doel liet gaan. Steeds meer namen de Castricummers het initiatief in het aanvallende spel en vervolgens was het Sebastiaan Weber (die een puike eerste helft speelde) die de bal veroverde. Zijn sublieme voorzet aan Elario Zweet was de inleiding van een mooi doelpunt dat Elario in de 37ste minuut maakte; 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft

De ploeg was nauwelijks aan de tweede helft begonnen of FCC kreeg een vrije trap net buiten de 16. De genomen vrije trap van Carlo Vrijburg ging net over het doel. In de 62ste minuut kreeg FCC wederom een vrije trap net buiten de 16, alleen nu wat rechter voor het doel. Carlo Vrijburg nam de vrije trap en die belandde mooi in de linker onderhoek van het doel; 0-2. Vervolgens waren er vijf hectische minuten waarin van alles gebeurde. United Davo hield zijn koppie er niet bij, waardoor zij in de 65ste minuut met tien man kwamen te staan doordat Sebastiaan Weber van achteren werd neergehaald. Nog geen vier minuten later werd Carlo Vrijburg neergehaald in het strafschopgebied en trok de scheidsrechter wederom rood. Door alle tumult die toen ontstond staakte de scheidsrechter de wedstrijd tien minuten om alle gemoederen te sussen.

Na deze tien minuten werd de wedstrijd hervat met een strafschop voor FCC, die genomen werd door Elario Zweet. Hij schoot hem koelbloedig in het netje; 0-3. FCC bleef druk houden en kreeg verschillende kansen door de ruimte die er nu ontstond. Het was Menno Buijnsters die zijn afstandsschot op de paal zag belanden en vervolgens opnieuw Elario Zweet in de 84ste minuut die zijn hattrick pakte en het scorebord op 0-4 zette. Uiteindelijk werd de eindscore nog 0-5, met het toetje van Elario.