Zwarte zondag in Akersloot?

Akersloot – Tja, dan is ’t zondag 16 oktober en staan een paar cruciale potjes op ’t program. Meervogels2 gaf het goede voorbeeld en trakteerde goede buur Limmen 2 op een stevige 6-1-nederlaag en zette daarmee de toon voor een onvervalste derby-middag.

Door Nico Adrichem (Meervogels ‘31)

Jammer dat zowel het eerste als AZ het voorbeeld niet konden volgen en het onderspit dolven. Meervogels 1 kon Limmen in het eerste half uur goed tegenpartij bieden, maar het initiatief lag vooral bij de oranje-witten en Meervogels wachtte af. Dat ging prima, totdat spits Stan Donker als een duveltje uit een doosje de 0-1 aantekende en de geelzwarten vol chagrijn naar de kleedkamer stuurde. De tweede helft begon zoals de eerste was geeindigd: Meervogels achterover en Limmen het initiatief en de Akersloter goal viel dan ook uit de lucht: Lex Broertjes volleerde een vrije trap rechtstreeks de goal in en Limmen kon opnieuw beginnen: 1-1.

Alles of niets

Dat gebeurde ook en wat in ieder geval duidelijk was, dat Meervogels nooit meer druk op de bal kreeg. Limmen kreeg grote kansen, maar doelman Cas Hoogland redde enkele malen knap. Tot de 64e minuut: spits Mika Mietinen rondde een goede aanval af en de 1-2 was geboren. Dat het daarna een moeilijk verhaal zou worden voor onze favorieten was duidelijk en dat werd bewaarheid in de minuten erna. Meervogels speelde alles of niets, maar werd alleen maar kwetsbaarder en dat werd helaas zichtbaar in de uitslag: van 1-2 naar 1-4 en beide eerdere doelpuntenmakers mochten nog eens aanleggen.

Een koude douche voor de Akersloters, maar gezegd mag worden dat de nederlaag verdiend was: Meervogels kreeg nooit druk op de opbouw van de Limmers en liep teveel achteruit. Zo blijft Limmen in het spoor van Koedijk en zal Meervogels een achtervolging in moeten zetten. Dat zal echter een week op zich wachten, want het KNVB-programma is leidend. Zowel 1 als 2 is komend weekend vrij en kan zich richten op wat is goed gegaan en de verbeterpunten. Ik wens de beide teams veel wijsheid en hoop dat we er sterker uitkomen. Dat dit nodig is, lijkt me een understatement. Tot over veertien dagen! (Foto: aangeleverd)