Zwaluwen ‘30 maatje te groot voor Limmen

Limmen – Het bekerduel tussen Limmen en Zwaluwen ’30 pakte niet positief uit voor de thuisploeg. Het duel, dat zaterdagmiddag werd gespeeld, eindigde in 0-2 en daarmee is voor Limmen het bekeravontuur voorbij. Limmen trad aan met een heel ander team dan een week eerder. Oorzaak: schorsingen en ziek en zeer.

Door Willem Koot, voetbalvereniging Limmen

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Weinig kansen over en weer met een licht veldoverwicht van Zwaluwen ‘30. Onder de rust even met het bestuur van Zwaluwen praten over hun verleden. Werd zo’n tien jaar geleden gewoon betaald daar. Nu moeten ze elk jaar een elftal bij elkaar ronselen om in de tweede klasse zaterdag te overleven. En dat gaat al jaren goed. De gemiddelde leeftijd is ook veel hoger dan de club uit Limmen. En dat was te zien. Mannen tegen de jongeren. En toch waren er gerust mogelijkheden voor Limmen hoor. Maar een echte afmaker was er niet, terwijl er na de rust wel degelijk aardig gevoetbald werd. Maar een kwartier na de rust kwam Zwaluwen toch op een voorsprong.

Een corner werd verkeerd ingeschat door de verder goed keepende Glorie. De bal werd keurig over het blok in doel gekopt. Daarna ging Limmen vol op de aanval. Invaller De Groot kwam op snelheid alleen schuin voor doel op de keeper, die met zijn been redding bracht. Spits Miettinen raakte nog aan zijn arm geblesseerd. Tijdens zijn behandeling in de dug-out kwam Limmen op een 0-2-achterstand. Op de rand van Buitenspel kwam de spits alleen op keeper Glorie af, die een doelpunt niet kon voorkomen. Dat was een kwartier voor tijd en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Met nog wat speldenprikken in het laatste kwartier speelde Zwaluwen de wedstrijd solide uit. Volgende week vrij om daarna naar Tuitjenhorn af te reizen voor de competitie. We zien elkaar!

Keeper Glorie plukt een voorzet uit de lucht. (Foto: Nico Hollenberg)