Zwaarbevochten punt voor Stormvogels

Afgelopen zondag trad Stormvogels voor de derde keer dit seizoen aan tegen de Tovers. Beide partijen zijn bijzonder aan elkaar gewaagd, hoewel de stand op de ranglijst doet vermoeden dat de opponent de bovenliggende partij zou moeten zijn.
Stormvogels begon niet scherp aan de wedstrijd, miste direct een strafworp en keek binnen de kortste keren tegen een 0-2  achterstand aan, alvorens Sebastiaan van den Bosch in de 5e minuut tot scoren wist te komen. Voor de Uitgeesters was het een kwestie van aanklampen, daar waar de Tovers het initiatief bleven houden. Door scores van Eveline Nootebos en Demi Erkelens kwam er weliswaar 3-3 op het scoreboard, maar echt overtuigend was het spel niet.  De Tovers bleven pressie spelen,  Stormvogels kon daar nauwelijks iets tegenover zetten.  Van den Bosch was nog wel doeltreffend, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg vervolgens twee treffers moest incasseren. Scorend konden de Uitgeesters de tegenstander niet bijbenen in de eerste helft. Ondanks doelpunten van Lisa Haije en Jeroen Kuijk moesten de Uitgeesters toezien dat de opponent meer afstand nam en keken zij bij rust tegen een 6-10 achterstand aan.
De tweede helft startte waar de eerste eindigde, een treffer van de Tovers die zich inmiddels op rozen waanden. Stormvogels toonde echter veerkracht daar waar de doelpuntenmachine van de Tovers stagneerde. Door scores van respectievelijk Erkelens, Jord Betjes, van den Bosch en Danny Haije kwam de spanning in de wedstrijd weer volledig terug.  Met nog ruim een kwartier op de klok kwam er geloof in een goed resultaat.  De Tovers werden echter net op tijd wakker geschud en wisten na een kwartier spelen te scoren. Van den Bosch hield de spanning hoog door vrijwel direct tegen te scoren waarna het spel op en neer golfde zonder doelpunten. Met nog twee minuten te spelen waren de Tovers nogmaals doeltreffend en vierden zij stilletjes de overwinning.  Dat die er niet kwam was te danken aan matchwinnaars Haije en Nootebos die beiden in de laatste minuut scoorden en een zwaarbevochten punt uit het vuur sleepten voor hun ploeg, 13-13.

Matchwinnaars Danny Haije en Eveline Nootebos. Eveline was in de laaste seconden doeltreffend en stelde daardoor een punt veilig voor de ploeg uit Uitgeest