Zussen Kalter met dubbele boekpresentatie bij Laan

De Castricumse schrijfster Bea Kalter en haar zus Laura presenteren op zondag 20 januari hun boeken ‘En nu…. Lekker slapen’ en ‘En nu… mindful ouderschap’. De feestelijke presentatie start om 14.00 uur en vindt plaats in Boekhandel Laan in Castricum. 
De En nu… serie zoomt op een toegankelijke manier in op verschillende gebieden van het dagelijks bestaan. Eerder verschenen al ‘En nu.. Lichter leven, ook voor non-spirituelen’, en ‘En nu Digitaal detoxen, afkicken of doorklikken’. Bea: ,,Ik onderzoek hoe je inzichten uit de psychologie en mindfulness praktisch kunt toepassen en interview mensen die boeiend over een onderwerp kunnen vertellen’’. In ‘Lekker slapen, voor wakkerliggers en andere rustzoekers’ onderzoekt de auteur, zelf een lichte en onregelmatige slaper, wat je bij slaapproblemen kunt doen om de kwaliteit van je nachten te verbeteren, hoe je met nachtelijk piekeren om kunt gaan en welke voeding wel en niet handig is. Ook gaat ze in op de belangrijke rol die aanleg speelt.
Over de illustraties in het boek en de vormgeving is goed nagedacht. Vormgever Laura Kalter: ,,In deze boekjes geen mediterende modellen op het strand, maar illustraties recht uit het leven en recht uit het hart. Net als de tekst van Bea. Het is ook bijzonder dat het boekje op een speciale manier, in twee kleuren is gedrukt. In het boekje over slapen, spelen stokstaartjes en slapende katten de hoofdrol in veel illustraties.’’
In het boek ‘Mindful ouderschap’ lees je geen gouden opvoedregels, geen snelle oplossingen voor dagelijkse problemen, ‘gedoe’ hoort er nu eenmaal bij. Wel krijgt de lezer een gezonde dosis relativering.
De presentatie vindt plaats bij Boekhandel Laan aan de Burg. Mooijstraat 19 in Castricum. Rachel de Wit en Hans Laan, de eigenaren van de boekhandel, houden er een ‘Boekproeverij’, waar bezoekers van de winkel in boeken kunnen bladeren en heerlijke en eerlijke koffie en sappen kunnen bestellen, met of zonder taart erbij. Dat kan ook deze zondag; voor en na de boekpresentatie is er ruim de tijd voor een hapje en drankje en signeren de zussen de boeken. Beide boeken zijn al te bestellen bij kantoorboek.nl en verder bij elke andere boekhandel. (Foto: aangeleverd)