Zorgen om kunstgrasvelden

Na een tv-uitzending van Zembla vorige week waarin ingegaan werd op mogelijke schadelijke effecten van rubbergranulaat verwerkt in kunstgrasvelden is veel onrust ontstaan. SBS6 maakte zaterdag een opname bij FC Castricum rond het item, te zien op de foto. Ook FC Castricum heeft een kunstgrasveld met deze vulling. De VVD heeft inmiddels vragen gesteld aan het college.
De partij wil precies in kaart brengen hoeveel kunstgrasvelden Castricum heeft die voorzien zijn van het rubbergranulaat en wil weten of het college het noodzakelijk acht maatregelen te treffen. Rob Dekker van de VVD: ,,Op een kunstgrasveld ligt 120 ton gemalen rubbergranulaat gemaakt van autobanden. Wij vragen ons af welke risico’s er zijn. In de eerste plaats voor de sporters, maar ook voor de flora en fauna in de omgeving van deze velden.”

FCC heeft contact gelegd met de gemeente, de leverancier van het kunstgras en de KNVB. Daarnaast heeft het bestuur advies gevraagd aan huisarts Leemhuis. Op basis van deze gesprekken stelt het bestuur dat wedstrijden en trainingen op het kunstgras kunnen doorgaan, uitgezonderd de keeperstrainingen. Het bestuur dringt er bij de gemeente op aan de toplaag van het kunstgrasveld versneld te vervangen. Foto: Henk Hommes.