Zonnig kermisweekend in Akersloot

Foto boven:
Traditiegetrouw start het kermisweekend met een serie wedstrijden touwtrekken. Foto: Jetty Sander

Akersloot – De kermis in Akersloot stond dit jaar weer op de oude, vertrouwde plek op het Wilhelminaplein. Deze keer geen ‘droge’ kermis, afzethekken en verplichte looprichtingen vanwege corona. Het mooie weer zorgde ervoor dat de attracties druk bezocht werden.

Jana (10 ) en Suus (9) vermaken zich prima in de Cityhopper. (Foto: Henk de Reus)

Door Henk de Reus

Traditioneel begint de kermis ’s morgens met een rondrit van landbouwvoertuigen door het dorp, gevolgd door touwtrekwedstrijden en bakvoetbal in de Klaas Hoornpolder. Daarna gaat de kermis pas echt van start, dit betekent voor de meeste wedstrijddeelnemers dat ze de kroeg opzoeken.

De Oekraïense Versavi (6) probeert de eendjes uit de bak te vissen. (Foto: Henk de Reus)

Voor de oudere kinderen zijn er op de kermis attracties zoals het reuzenrad, de botsautootjes of de zweefmolen. Jana (10) en Suus (9) zoeken het hogerop en vermaken zich prima in de Cityhopper. De allerkleinste kermisgangers, onder wie de zesjarige Versavi uit Oekraïne, kunnen het rustiger aandoen met touwtje trekken of badeendjes vissen. Het is de eerste keer dat Versavi kennismaakt met een Hollandse kermis.

Boaz (5) wil even niet gestoord worden als hij z’n supersuikerspin naar binnen werkt. (Foto: Henk de Reus)

Iets verderop wil Boaz (5) even niet gestoord worden als hij z’n supersuikerspin naar binnen werkt. Zo beleeft iedereen wel wat op de kermis.

De winnaars van het touwtrekken: team Matta Facka, gesponsord door Van Matta bestratingen BV. (Foto: aangeleverd)