Zonnepanelenactie nu al groot succes

Castricum – De actie van de gemeente en het Duurzaam Bouwloket zorgt opnieuw voor een run op zonnepanelen. In februari hebben alle huiseigenaren in Castricum een uitnodiging ontvangen om mee te doen met deze lokale zonnepanelenactie. Tot nu toe hebben zeker 350 inwoners zich aangemeld om eens geheel vrijblijvend de woning te laten bekijken door een adviseur.

Alle deelnemers krijgen een aantrekkelijk aanbod op maat van een zonnepanelenspecialist uit onze regio. Via www.duurzaambouwloket.nl/actiecastricum kan men zich nog steeds aanmelden. Wie vragen heeft over deze zonnepanelenactie of over het verduurzamen van de woning, kan via www.duurzaambouwloket.nl en via telefoonnummer 072 7433956 contact opnemen.

Kijk de digitale informatieavond terug

Op 2 en 4 maart vonden de digitale informatieavonden plaats. Maar liefst 175 inwoners hebben deze live-uitzending gezien. Voor wie het webinar gemist heeft, staat op www.duurzaambouwloket.nl de mogelijkheid om de beelden alsnog te bekijken. De actie loopt nog tot 1 juni.

Waarom zonnepanelen?

Zelf energie opwekken is een van de maatregelen die inwoners kunnen nemen om beter voor het milieu én voor de eigen portemonnee te zorgen. Daarom ondersteunt de gemeente Castricum deze lokaal georganiseerde actie in samenwerking met het onafhankelijke Duurzaam Bouwloket en energiecoöperatie CALorie. De inwoners die gebruik maken van de zonnepanelenactie besparen gemiddeld meer dan vijfhonderd euro per jaar aan energiekosten. (Foto: aangeleverd)