Zonnepanelenactie in Castricum verlengd

Castricum – Door de maatregelen rondom het coronavirus is de zonnepanelenactie in de gemeente Castricum verlengd tot en met 31 mei. Met de zonnepanelenactie is een collectieve inkoop van zonnepanelen mogelijk. De huisbezoeken van de actie worden door de installateurs uitgevoerd volgens de richtlijnen van de RIVM.

Er zijn op dit moment al ruim 450 aanmeldingen. Onder normale omstandigheden volgt na aanmelding direct een huisbezoek om een aanbod op maat te maken. Momenteel worden de huisbezoeken na 28 april ingepland. Huisbezoeken die al gepland waren, worden door de adviseur zelfstandig uitgevoerd volgens de richtlijnen van de RIVM en het overleg met de bewoner vindt telefonisch plaats. Mensen die het geplande huisbezoek willen uitstellen, kunnen een nieuwe afspraak op een later tijdstip maken. Men krijgt dan wel alvast een indicatieve offerte op basis van een luchtfoto.

Rendement
Een collectief van vakkundige regionale installateurs biedt huiseigenaren de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Daarnaast is een goed rendement op zonnepanelen gegarandeerd tot en met 2031. De rijksoverheid heeft onlangs de verrekening van zonnestroom op de energierekening, de opvolger van de salderingsregeling, vastgelegd tot en met 2031. De gemeente Castricum ondersteunt deze actie in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en energiecoöperatie CALorie Energie. Kijk op www.calorieenergie.nl/actie voor meer informatie en aanmelden. Voor vragen over deze inkoopactie, zonne-energie in het algemeen of andere duurzame maatregelen kan men ook terecht bij het Duurzaam Bouwloket via info@duurzaambouwloket.nl of 072 7433956. (foto aangeleverd)