Zonnepanelen en laadpalen voor appartementencomplex De Triade

Castricum – De bewoners van appartementencomplex De Triade hebben de overstap gemaakt naar duurzaam opgewekte elektriciteit. Met de plaatsing van 113 zonnepanelen wordt alle elektriciteit van de bewoners duurzaam opgewekt.

Jan Admiraal en Peter Miebies, bestuursleden van VvE De Triade, zijn heel blij dat de kogel door de kerk is: ,,Voor de één speelt de hoge gasprijs een rol, voor ons is het belangrijk dat we gebruik maken van hernieuwbare energie met het oog op toekomstige generaties. We willen een leefbare aarde over houden voor onze kinderen en kleinkinderen.’’ De bewoners van de appartementen stonden achter het plan, dus kon het bestuur op zoek naar een zonnepanelen- en laadpalenleverancier.

Vooral het regelen van de financiering bleek nog een hele toer: veel financieringsmogelijkheden bleken erg omslachtig te zijn. Uiteindelijk kwam men op het spoor van GreenFund Holland, een crowdfundingplatform dat alleen duurzame projecten financiert. ,,Toen we oprichter Jaco Leijdekker spraken, was gelijk duidelijk dat we op één lijn zaten. Het mooie van deze vorm van financiering is dat het de bewoners de mogelijkheid biedt om mee te profiteren van een aantrekkelijke groene rente.’’

Het project werd in eerste instantie alleen opengezet voor de bewoners en binnen enkele dagen was zeventig procent van het doelbedrag binnen. Inmiddels staat het project ook open voor andere geïnteresseerden (zie ook www.greenfundholland.nl). (Foto: Bos Media Services)