Zomerweek 2018 Stichting Vocatie Castricum

De 27e Zomerweek van Stichting Vocatie Castricum is maandag 6 augustus weer begonnen. Zoals elk jaar komen er uit heel het land zangers naar Castricum. Een hele week, dagelijks drie dagdelen, repeteren 42 enthousiaste koorzangers prachtige en bijzondere muziek, onder leiding van twee inspirerende dirigenten. Dit jaar zijn dat Raghna Wissink en Merlijn Wackers, beiden geen onbekenden voor de zangers van Vocatie.

Als thema is gekozen voor: ‘Van Nergens naar Overal’, een muzikale treinreis met werken van bekende klassieke koorcomponisten als Berlioz en Stanford, maar ook mindere bekende zoals de Belgische Vic Nees en de Nederlandse Henk Badings. Er wordt zelfs gezongen in het Zweeds en ‘geswingd’ met ‘I’m a train, I’m a train, I’m a tikka-train…’ Het worden weer speciale dagen vol koormuziek in de Maranathakerk.

Het resultaat van deze week hard werken kan men komen beluisteren op zaterdag 11 augustus. De presentatie van de Zomerweek vindt plaats in de Maranathakerk en begint om 20.00 uur. Te horen is het Vocatiekoor o.l.v. Raghna Wissink en Marlijn Wackers, met als solist mezzosopraan Anneloes Volmer en met begeleiding van pianist Margo Hoebe. De toegang is vrij. (Foto: aangeleverd)