Zoektocht naar vermiste hond Tezz in duinen bij Bakkum

Regio – Al ruim anderhalve maand wordt de 2-jarige hond Tezz (foto) vermist. Het dier werd op 8 januari uitgelaten door de moeder van eigenaresse Esther en schrok toen van iets bij het uitstappen uit de auto. Tezz rende weg en kwam niet meer terug. Sindsdien wordt met man en macht gezocht om de hond terug te vinden.

Meerdere mensen hebben gemeld dat ze de hond mogelijk hebben zien lopen in het duingebied tussen Egmond en Bakkum. Zo zou Tezz op 15 februari door een vogelaar gespot zijn in het natuurgebied Starrevlak bij Egmond. Of het inderdaad om deze hond gaat, kan niet met zekerheid worden gezegd. Bijkomend probleem is dat Tezz inmiddels volgens kenners in een zogenoemde ‘wildmodus’ moet zijn gekomen. Dit houdt in dat de hond zich als een wild dier gaat gedragen en het contact met mensen zal mijden. Esther: ,,Tezz is een goede overlever, ze is in Bergen door iemand gezien nadat ze een haas had gevangen. Maar als ze in de wildmodus staat, betekent het dat ze zich overdag zal schuilhouden en pas in de schemering tevoorschijn komt. Wij hebben zelf het idee dat ze in Bakkum of Bergen zou kunnen zitten.’’

Niet roepen of lokken

Een team van ongeveer zestig vrijwilligers helpt mee om te zoeken in het duingebied. Esther en haar partner Robert, die zelf in Heerhugowaard wonen, zijn vrijwel elke avond zelf op pad, maar het leidde vooralsnog tot niets. Wie de hond ergens ziet lopen, kan het dier beter niet roepen of lokken. Dat zou volgens experts een averechts effect hebben. De verwachting is dat alleen Esther en Robert in staat zullen zijn om contact met Tezz te maken. Andere zoekers krijgen het dringende verzoek om de hond te negeren en in plaats daarvan een duidelijke foto van het dier te maken, met vermelding van de exacte locatie en het tijdstip van aantreffen. Die foto kan doorgestuurd worden via WhatsApp naar één van de volgende nummers: 06 83531131 (Esther) of 06 19219129 (Robert). Zij kunnen dan zo snel mogelijk zelf naar de betreffende locatie gaan. (Foto’s: aangeleverd)