Zing mee met Castricumse Oratoriumvereniging

Castricum – De Castricumse Oratoriumvereniging (COV) is een koor met iets meer dan negentig leden. Het koor heeft een gevarieerd repertoire en zingt, naast de bekende oratoria als de Messiah van Händel, Die Schöpfung van Haydn en de Passies van Bach, prachtige missen zoals het Requiem van Mozart of Ein Deutsches Requiem van Brahms. De komende tijd werkt het oratoriumkoor toe naar een mooie uitvoering van de Johannes Passion van Bach (maart 2023) en in november 2023 staat het Requiem van Verdi op het programma. Dit tweede concert vindt plaats in het Concertgebouw in Amsterdam en het is een bijzondere ervaring daar als koorzanger op te treden.

Ook levert de COV eind oktober van dit jaar een bijdrage aan het concert van het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland, dat net als de COV onder leiding staat van dirigent Pieter-Jan Olthoff. Tijdens dat concert wordt het positieve en vrolijke ‘From the Bavarian Highlands’ van Edward Elgar uitgevoerd. Tijdens de coronaperiode is het ledental wel wat teruggelopen, maar dit doet niets af aan de kwaliteit van de concerten. Om nog mooier te klinken is de COV op zoek naar vier tenoren en vier bassen. Daarnaast zijn ook de andere stemsoorten welkom. Zangervaring is niet noodzakelijk, evenmin als noten kunnen lezen.

Wilt u vrijblijvend kennismaken, sfeer proeven en wellicht al meezingen? Op donderdag 2 en 9 juni organiseert de COV open repetitieavonden! De repetities vinden plaats in de dorpskerk aan het Kerkpad 1 van 20.00 tot 22.00 uur. Geïnteresseerd? Meldt u via secretariaat@oratoriumcastricum.nl vooraf aan. De COV ontvangt u graag om 19.45 uur, zodat een goede zitplaats voor u geregeld kan worden. Tijdens deze avonden wordt de Johannes Passion van J.S. Bach geoefend. Bladmuziek is aanwezig. Kijk op www.oratoriumcastricum.nl voor meer informatie over het koor. (Archieffoto: Gabriel Olthof)