Zevenklappertoernooi voor de tiende keer zeer succesvol

Castricum – Van maandag 3 tot en met zaterdag 8 juli werd voor de tiende keer het zevenklappertoernooi georganiseerd bij Tennisvereniging Castricum. Dit toernooi startte twaalf jaar geleden ter gelegenheid van het zevende lustrum van de club en is sindsdien een groot succes gebleven. Als initiator van dit toernooi heeft Lex van der Wielen een grote en markante rol gespeeld met betrekking tot de organisatie.

Het gezelligheidstoernooi staat alleen open voor dubbels (dames dubbel, heren dubbel en gemengd dubbel), ingedeeld in verschillende categorieën. Het aantrekkelijke zit in het feit dat iedere wedstrijd maar een uur duurt, dus je weet precies waar je aan toe bent. Iedere avond heeft een speciaal tintje en is vernoemd naar een land: Spanje, Italië, Nederland, etc. De organisatoren zijn dan uitgedost in de betreffende kledij en houden de sfeer er goed in.

Het is mooi om te zien hoe desondanks er fanatiek om de punten wordt getennist, maar altijd zeer open en vriendelijk naar elkaar toe. Ook dit jaar waren er meer dan 180 inschrijvingen en dat aantal is al jaren stabiel. Op de slotdag werden nog diverse finales gespeeld en werd het toernooi afgesloten met een heerlijke barbecue. Het was de tiende en laatste keer dat Lex van der Wielen dit toernooi heeft helpen organiseren. Hij heeft het stokje doorgegeven aan Judith Huijgen en haar team.

Op de foto, van links naar rechts:
Felix van Balgooi, Lex van der Wielen, Judith Huijgen, Timo Lowie en Sander Mossing Holsteijn. (Foto: aangeleverd)