Zevende woonfase Nieuw Koningsduin uitverkocht

Bakkum – De zevende en tevens laatste fase van Nieuw Koningsduin is volledig uitverkocht. Het totale project van ontwikkelend bouwer ABB Bouwgroep bestaat uit ruim 220 woningen met daarnaast meerdere zorgklinieken. Bij de start verkoop van fase zeven, eind oktober, was de belangstelling direct erg groot. Vele geïnteresseerden haalden de verkoopbrochure en bekeken de maquette tijdens de start verkoopavond.

Nieuw Koningsduin is een bijzondere ontwikkeling op een fantastische plek, gelegen aan het Noord-Hollands Duinreservaat. De locatie kent een unieke en groene ligging tussen duinen en bos. Iedere fase kenmerkt zich door een intiem karakter, een parkachtige en ruime setting, doordat iedere fase is afgebakend door een groene bosrand. Alle bouwfases kenmerken zich door een uiteenlopend aanbod aan woningtypen.

De zeventien woningen in de laatste fase, ontworpen door Zeinstra Veerbeek Architecten, krijgen een uitstraling die past bij het unieke karakter van Landgoed Duin en Bosch. De chaletstijl sluit goed aan bij de rest van de bebouwing en de stijl van het oorspronkelijke landgoed. De architectuurstijl bevat elementen die verwijzen naar de traditionele chalets uit de Alpen.

In de laatste fase worden drie royale vrijstaande villa’s, acht twee-onder-een-kapwoningen en zes drie-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. Doordat de woningen worden uitgerust met zonnepanelen, een warmtepomp met vloerverwarming, uitstekende isolatie en warmteterugwinning, zijn ze klaar voor de toekomst.

Planning

De bouwvoorbereidingen zijn al gestart. ABB Bouwgroep heeft bouwbedrijf Henselmans Bouw BV uit Noord-Scharwoude geselecteerd voor de realisatie van het project. Naar verwachting starten zij al in het komende voorjaar met de bouw. Kijk op www.nieuwkoningsduin.nl voor meer informatie. (Afbeelding: ABB Ontwikkeling BV)