Zestien medailles voor DOS Castricum in één weekend

Castricum – Het was een succesvol weekend voor de turnsters van DOS Castricum. Zaterdag begon de dag voor de allerjongsten van de turnselectie. De meisjes geboren in 2014 mochten hun allereerste wedstrijd turnen. De zogeheten FUNdamentals werden voor hun georganiseerd. Dit is een wedstrijd waarbij de meisjes verschillende elementen laten zien en hier bronzen, zilveren of gouden stickers voor krijgen. Liz Wesker, Pien de Vries en Romy Zoon deden voor DOS mee aan deze wedstrijd. Ze lieten mooie radslagen, overslagen, zwaaien en sprongen zien en ze mogen heel trots zijn op hun diploma vol mooie stickers.

Zondag was het tijd voor de toestelkampioenschappen, een wedstrijd waarbij de meiden oefeningen laten zien op hun twee favoriete toestellen en voor elk toestel een prijs kunnen winnen. De dag begon met Iris Spil, Jill de Ruijter en Isabel Stein (niveau 5) en met Féline Denneman, Feline van Graas en Lucille Glorie (Supplement G). Hier werden de eerste vijf medailles van de dag al meteen binnen gehaald. Er waren zilveren medailles voor Lucille op sprong, Féline op brug en Iris op vloer en Jill mocht zelfs twee medailles mee naar huis nemen voor haar bronzen oefeningen op vloer en sprong.

Tweede wedstrijd

In de tweede wedstrijd mochten Bente Brakenhoff, Fenna Groen, Eefje Franken, Fleur Kolk en Merel Feller hun oefeningen laten zien in niveau 6 en Jolijn Kronenberg, Tessa Schermer en Amber Schermer in supplement F. Ook zij lieten zien dat ze de goede toestellen hadden uitgekozen om vandaag op te stralen. Merel ontving het goud voor haar perfecte brugoefening, Fenna het zilver voor een stabiele balk en Fleur het brons voor haar vijfde plaats op sprong. Bente ontving twee medailles, het goud voor haar sprong en het brons voor haar 5e plaats op vloer. Ook Tessa liet zien dat ze in topvorm was en ontving twee zilveren medailles voor haar oefeningen op vloer en sprong.

De dag werd afgesloten door Maud Marquilhas, Roos Rote, Warea Antipin en Fleur Denneman in niveau 6 en door Sophie Lee en Neda Zanoni in niveau 7. Wederom een spannende wedstrijd, maar overduidelijk dat ze voor hun lievelingstoestellen hadden gekozen! Vooral de brugoefeningen van deze wedstrijd waren van hoog niveau en dat leverde maar liefst drie medailles op dit toestel op! Het zilver was voor Neda, het brons voor Roos en het brons voor de vijfde plaats was voor Fleur. Fleur turnde daarnaast ook nog een prachtige balkoefening waar zij het brons voor de derde plaats voor mocht ontvangen. Een geweldig eindresultaat van zeven bronzen, zeven zilveren en twee gouden medailles waar de vereniging heel trots op mag zijn.

Op de foto:
Bente werd eerste en Tessa tweede op het onderdeel sprong. (Foto: aangeleverd)