Zelf je gezondheidszaken regelen via internet

Castricum – Contact met de huisarts of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Beeldbellen met de dokter, inloggen in een patiëntenportaal of zoeken naar betrouwbare informatie op internet. Weet je niet hoe dit werkt? De bibliotheek kan je hierbij helpen.

Gedurende zes bijeenkomsten op donderdagochtend geeft men uitleg over een bepaalde vorm van digitale zorg en oefenen de deelnemers hiermee. Men gebruikt hiervoor het lesprogramma DigiVitaler. De start is op 28 oktober om 09.30 uur. Hoe vind je informatie over gezondheid op internet? Op welke manier stel je online een vraag aan een arts? Hoe log je in op het systeem van je eigen huisarts of ziekenhuis? Hoe kun je videobellen met de huisarts? Wat zijn de beste apps voor jouw gezondheid? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens zes achtereenvolgende donderdagen.

Aanmelden

De lessen zijn gratis en je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek. De cursus wordt gegeven in vestiging Castricum van Bibliotheek Kennemerwaard aan de Geesterduinweg 1. Aanmelden voor deelname kan bij de klantenservice in de bibliotheek, telefonisch (072 5156644) of via de website (www.bknw.nl/agenda). Er kunnen maximaal zes mensen meedoen, daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk. (Foto: aangeleverd)