Zege Jade Wuurman in Ronde van de Uithof

Castricum/Den Haag – Het was zondag Noord-Holland troef en met name de gemeente Castricum liet zich zien in de politieke hoofdstad van Nederland. Jade Wuurman uit Limmen en Lenneke Pettinga uit Akersloot toonden in de Ronde van de Uithof aan dat ze uit het juiste wielerhout zijn gesneden.

Om 14.00 klonk het startschot voor de junior-dames voor hun 50-kilometerkoers. Nadat de eerste 15 kilometer met een gesloten peloton werd afgewerkt, vond Jade Wuurman het genoeg geweest en gooide zij de gashendel volledig open. Dit resulteerde in een kopgroep van drie rensters: Jade Wuurman, Elise van Sighem en Lenneke Pettinga. Deze drie renster hielden elkaar aardig in evenwicht, totdat de finale in de koers meer duidelijkheid zou scheppen.

In de laatste ronde deed Lenneke Pettinga nog een poging om haar twee medevluchters af te schudden, hetgeen voor Elise van Sighem het eindstation betekende. Zij moest de twee laten gaan. Jade Wuurman had dit scenario al ingecalculeerd en sprong in het wiel, waarna deze twee kemphanen in de sprint moesten gaan uitzoeken wie de rapste was. Toen ze de laatste bocht uitkwamen en Jade Wuurman de turbo er opzette, was het pleit beslecht. Met twee lengtes voorsprong trok Jade Wuurman uit Limmen de Ronde van de Uithof naar zich toe. Een mooie overwinning!

Uitslag: 1 Jade Wuurman, 2 Lenneke Pettinga, 3 Elise van Sighem. (Foto’s: aangeleverd)