Zaterdagavond bruist het in de straten van Bakkum


Het begint al aardig te bruisen in Bakkum. De gesprekken op straat gaan steeds vaker over de tweede editie van Bakkum Bruist, komende zaterdag waarbij iedereen welkom is. Mireille Pieters, één van de initiatiefnemers, legt nog eens uit wat het doel is van Bakkum Bruist: ,,We willen net als vorig jaar diverse bewoners verbinden, waardoor het samenhorigheidsgevoel in Bakkum wordt versterkt. Het is een intiem feest voor en door de bewoners, waar natuurlijk ook de bewoners uit de nabijgelegen plaatsen welkom zijn. Bakkum Bruist organiseren we niet alleen; we hebben veel hulp gehad van onze ambassadeurs in de straten, vrijwilligers en onze sponsors. En we hopen natuurlijk dat de bewoners, net zoals vorig jaar, het evenement weer volop omarmen.”
De bewoners van Bakkum maken overdag alvast hun straten en voortuinen gezellig. Vanaf 16.30 uur zijn alle kinderen welkom op het plein van de Duinrandschool om daar. net zoals in hun eigen straat, hun mooiste stoepkrijttekening te maken. Voor zowel de mooiste krijttekening op de Duinrandschool, als in hun eigen straat, kunnen zij een prijs winnen. Mireille: ,,We vragen de kinderen of ze overdag een foto willen maken van hun tekening en opsturen naar onze Facebookpagina. Op de Duinrandschool beoordeelt een jury de tekeningen van de kinderen. En voor de krijtjes wordt gezorgd.” Om 18.00 uur is de feestelijk opening bij de Oude Keuken waarvoor iedereen is uitgenodigd en worden de prijzen uitgereikt.
De jury rijdt in een speciale auto rond door het dorp op zoek naar de gezelligste straat met de leukste talenten in Bakkum en waar de samenhorigheid het grootst is. Dit jaar bestaat de jury uit Bakkummer Bert van der Galiën,  Bertil Boers, de nieuwe directeur van de Cunera, en burgemeester Toon Mans. Om 22.00 uur verzamelt iedereen zich op het pleintje bij Fase Fier en maakt de jury de winnende straat bekend. “Er melden zich steeds meer initiatieven en talenten zich aan. Zo fijn om te zien dat elke straat met elkaar bezig is om er een feestje van te maken. En natuurlijk is er voor de meest bruisende straat ook dit jaar een prijs te verdienen.
„Daarna een borrel met de hele straat bij Fase Fier, zodat buurtbewoners ook na Bakkum Bruist elkaar nog beter leren kennen”. Op de foto de organisatie van Bakkum Bruist: Melanie Goudsblom, Hanna Looye, Ruth Stocker, Maarten Neve, Mireille Pieters en Remy Vels.