Zaterdag jaarlijkse verlichtingsactie Fietsersbond

Castricum – Het wordt weer vroeger donker. Toch moet je ervoor zorgen dat je ook in het donker goed zichtbaar bent in het verkeer. Bovendien kun je onverlicht zomaar een bekeuring oplopen. Zoals ieder najaar controleren vrijwilligers van de Fietsersbondbond weer gratis je fietsverlichting. Je kunt op zaterdag 22 oktober van 10.30 tot 15.30 uur terecht op het Bakkerspleintje bij het kraampje van het Fietsersbond-team.

De Fietsersbond nodigt iedereen van harte uit om langs te komen voor een controle en een eenvoudige reparatie van je fietsverlichting. En als je er dan toch bent, hebben de vrijwilligers met alle plezier even tijd om je fiets nog wat meer aandacht te geven. Bijvoorbeeld voor het afstellen van je verlichting (zodat je je tegenligger niet verblindt), het graferen van je postcode in het frame (tegen diefstal) of het controleren van de bandenspanning en zo nodig oppompen van je banden. Ook kun je je bij het kraampje laten informeren over andere activiteiten van de Fietsersbond. Tip: kom vóór 12.00 uur, dan is het meestal het rustigst en word je vlot geholpen.

Zoals altijd is de verlichtingsactie gratis, omdat bij toerbeurt één van de Castricumse rijwielzaken de actie sponsort met gratis verlichtingsmateriaal. Dit jaar is dat Zijlstra Tweewielers aan de Mient. Kijk op www.castricum.fietsersbond.nl voor meer informatie over het werk van de Fietsersbond. Ook kun je de Fietsersbond steunen door lid te worden: www.fietsersbond.nl/word-lid. Wil je actief meedoen of meehelpen in Castricum, Limmen of Akersloot, mail dan naar castricum@fietsersbond.nl. (Foto: aangeleverd)