Yvonne Slingerland beschrijft haar bijzondere band met Japan

Akersloot/Alkmaar – Yvonne Slingerland kwam ter wereld in Akersloot, maar belandde al op relatief jonge leeftijd in Japan, nadat ze verliefd was geworden op een uit dat land afkomstige bankier. Onlangs publiceerde ze haar boek ‘Mijn Japanse hart’, waarin ze verhaalt over haar belevenissen in het land van de rijzende zon. Het land waar ze rust en verstilling vond ter compensatie van de hectiek van haar huwelijk.

De eerste reis van Yvonne – tegenwoordig woonachtig in Alkmaar – naar Japan stond destijds in het teken van de kennismaking met haar toekomstige Japanse schoonouders. Wat volgde was een avontuurlijk en intens leven. Yvonne: ,,In de hectiek van ons huwelijk was het regelmatig terugkeren naar Japan als troost voor de ziel. Japan kwam in mijn hart. Over deze bijzondere tijd en de avonturen die ik na dat huwelijk in Japan heb beleefd, heb ik dit boek geschreven. Een verhaal waarin ik de lezer meeneem naar ‘mijn’ Japan. Op de achtergrond van frisgroene rijstvelden en bloeiende bloesem is mijn persoonlijke verhaal te lezen. Tegelijkertijd krijgt de lezer een inkijkje in de Japanse cultuur die zich afspeelt achter de schuifdeuren van rijstpapier. Misschien wordt de lezer na het lezen van dit boek net zo nieuwsgierig naar Japan als ik nog steeds ben en krijgt dit fascinerende land ook in het hart van de lezer een plek.’’ Kijk op www.bravenewbooks.nl/yvonneslingerland voor meer informatie.