Yvonne van Gennip Talentfonds steunt trampolinespringer Jouke Windig

In het Olympisch stadion ontvingen vorige week woensdag jonge sporttalenten uit verschillende sporten een donatie van het Yvonne van Gennip Talentfonds. Één van deze talenten is de elfjarige Castricumse trampolinespringer en sporttalent 2017 Jouke Windig.

Initiatiefneemster en drievoudig Olympisch kampioene Yvonne van Gennip draagt met haar fonds een belangrijk steentje bij aan de ontwikkeling van jonge, sportieve talenten. Zonder sponsors en donaties is het voor veel sporters bijna onmogelijk hun sportieve carriére te kunnen voortzetten. Dankzij een structurele bijdrage van de Vrienden Loterij kan het Yvonne van Gennip Talentfonds nu voor de tweede keer tot uitbetalingen overgaan. Om voor een donatie in aanmerking te komen moet een talent een NOC/ NSF talentstatus hebben. Verder moet een talent aannemelijk maken zelf niet over voldoende middelen beschikken om een goede ontwikkeling in zijn of haar sport te kunnen bekostigen.

Jouke gaat na de zomervakantie naar de brugklas VWO gaan op het Willem Blaeu in Alkmaar. Een LOOT school waar hij zijn topsport bij trampolinevereniging Triffis en studie goed kan combineren. Jouke : “Ik ben heel blij met de steun van het Yvonne van Gennip Talentfonds. Het was ook supercool om haar te ontmoeten. Ze is in het echt heel erg aardig. Mijn doel is te springen op de Olympische Spelen in  Los Angeles in 2028. Dankzij de steun van het Yvonne van Gennip Talentfonds  ben ik weer een beetje verder op weg ”

Dit moment was voor Jouke extra bijzonder omdat de overgrootvader van Jouke, de vader van zijn oma, Dick Bessem van 1947 tot 1967 directeur was van het Olympisch Stadion.