Yanne Dorenbos wint in Tel Aviv

Castricum – Vorige week is wielrenner Yanne Dorenbos afgereisd naar Israël voor UCI class 2-wedstrijden in de Sylvan Adams National Velodrome. Dorenbos, die begin dit jaar de overstap heeft gemaakt naar Rennersclub Jan van Arckel in Zuid-Holland, kon samen met ploegmakker Noël Luijten op uitnodiging van de Israëlische organisatie deze internationale wedstrijden rijden.

Met een behaaglijk temperatuur van rond de dertig graden op de halfopen baan reed de Castricummer een scratch van 60 ronden (vijftien kilometer) en een puntenkoers van 120 ronden. Na een val in de scratch behaalde hij toch nog een tweede plek. In de puntenkoers zette hij het peloton op vier ronden achterstand en won hij glansrijk. Hierbij scoorde hij bijna de maximale score aan UCI-punten die nodig zijn om later wereldbekerwedstrijden te mogen rijden.

Prachtige resultaten zijn het in zijn eerste baanwedstrijden nadat hij in september 2019 geblesseerd raakte. Pas sinds januari van dit jaar kan hij weer volop trainen. Op de weg heeft hij deze zomer al mooie resultaten gehaald. Hij werd tweede in een klimwedstrijd in het Vlaamse Iddergem en 12e op NK tijdrijden als eerste clubrenner. Yanne zal samen met Noël verder nog de 6-daagse van Gent rijden, de 4-daagse in Genève en de 6-daagse van Rotterdam. Rondom Kerst zijn de nationale kampioenschappen in o.a. het Sportpaleis in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)