Yanne Dorenbos vierde in Ronde van Limburg

Castricum – Wielrenner Yanne Dorenbos uit Castricum heeft zondag een prachtige vierde plek behaald in de Ronde van Limburg, één van de races in de Schwalbe Topcompetitie. Een wedstrijd van bijna tweehonderd kilometer, waarvan de eerste honderd een typische Zuid-Limburgs profiel hadden. Met acht bergsprints werd een omloop gereden rondom Maastricht-Aachen Airport met start in Beek en finish in Born. De tweede helft bestond uit vijf lokale omlopen op een vlak parcours in Born.

De kopgroep van vijf man ontstond al bij de eerste bergsprint en heeft maximaal 3.30 minuten voorsprong gehad. De renners werden in de voorlaatste ronde door het peloton ingelopen. Bij het klinken van de bel voor de laatste ronde werd het onrustig in het peloton. Ryan Schilt, een ploegmaat van Yanne, koos voor demarrage. Hij vloog weg uit het peloton en wist zijn koppositie ruim tien kilometer te behouden. Daarna werd ook hij door het jagende peloton gegrepen. Hierdoor was de weg vrij voor Yanne om zich met de massasprint te bemoeien. In de laatste kilometer ontsnapte een renner van het Metec Solarwat Continentaal-team, hij won uiteindelijk de wedstrijd. Tussen de treintjes van de ploegen die een goede sprinter hebben, hield Yanne stand. Hij sprintte naar de derde plek in het peloton.

Een week eerder reisde Yanne af naar het Zuid-Duitse Singen voor een driedaagse serie (buiten)baanwedstrijden. De eerste dag van de internationale UCI-wedstrijden was vooral wennen aan een zeer kleine slechte betonbaan die voor valpartijen zorgde. De zondag is grotendeels verregend, waardoor je niet op zo’n steile baan kon rijden. De onderlinge sfeer in TeamNL was echter opperbest onder de regentent. ‘s Maandags werd tot slot in de buurt van Mannheim gereden op een mooie 250 meter lange betonbaan. Yanne werd daar tweede in de afvalkoers en won tevens zilver op de koppelkoers samen met leeftijdsgenoot Philip Heijnen. Dit koppel zal ook samen optreden op het EK onder 23 in Anadia, Portugal. De focus ligt nu eerst op het NK tijdrijden en weg op respectievelijk 22 en 24 juni in Emmen. (Foto: aangeleverd)