WSV’30 – Limmen: 0-1

Limmen – Voetbalvereniging Limmen reisde zondag af naar Wormer voor de wedstrijd tegen WSV 1930. De wedstrijd leverde veel kansen, maar weinig doelpunten op. Limmen keerde wel met de winst huiswaarts: 0-1.

Door Willem Koot

Al na vier minuten leek het prijs te zijn voor Limmen. Bij een schermutseling kregen Sem Winter en Jacco de Jong een mogelijkheid. Toch was het tien minuten later wel raak. De niet zelfzuchtige Kalou van der Steen gaf de bal keurig aan Jaap Menick. Hij twijfelde niet en schoot Limmen naar een voorsprong. Even daarna goede mogelijkheden voor WSV, maar keeper Jesse Glorie stond paraat. Na een schitterende actie van Kalou kwam Jacco alleen op de keeper af. Zijn schot werd gepareerd. Ook vlak voor rust kwam hij nogmaals alleen voor doel. Wederom gestopt door keeper.

Na rust kwam Sem Winter alleen op de keeper af, Sem toucheerde de lat. Limmen mocht daarna tegen tien man spelen. Een directe rode kaart van de nummer zes van WSV was het resultaat van zijn overtreding. Het gevolg was een beter Limmen met vele kansen tot gevolg. Zo kreeg Mike Schouten ook een mogelijkheid, maar de uitstekende keeper verwerkte die tot hoekschop. Ook Kalou van der Steen kwam alleen voor doel. Geen resultaat. Keeper Jesse Glorie moest nog handelend optreden op een ingeschoten bal. Werk aan de winkel voor trainer Wokke op het afmaken van kansen. Ook deze wedstrijd had veel meer doelpunten verdiend.

Uitblinker Björn Valkering tijdens een ingooi. (Foto: Willem Koot)