Wout Bakker relaxed naar zege

Akersloot – Wout Bakker heeft,  evenals vorige week, op een afgetekende manier de winst binnengehaald van de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

In tegenstelling tot de ook in winst omgezette deelname van de afgelopen editie, waarin Bakker een ruime winst kon bijschrijven, kon hij deze keer met veel minder energie zijn kunstje op Sportcomplex de Cloppenburgh herhalen. Of de oorzaak nu gezocht en gevonden kan worden in het progressieve optreden van Bakker in de laatste periode, vertelt het verhaal niet, maar ligt wel voor de hand. Of dat het toe te dichten is aan de kwaliteit van de tegenstanders doet niet ter zake. Winnen is winnen op welke sportieve manier dan ook.

De verdeling van de overige podiumplekken voltrok zich buiten het gezichtsveld van Wout Bakker. Het duo Emiel Prins en Dirk Bakker, al direct na de start gevormd, moest de trede twee en drie bepalen en kwam uit in het voordeel van Emiel Prins. Thuisrijder Bob Scholten en Koen Jansen uit Schagen dienden met elkaar de degens te kruisen, waarbij Bob Scholten als sterkste uit de bus kwam. Uiteindelijk kwamen Gerrit Jansen (Schagen), Jelte Buur (Akersloot), Chris Kemp (Egmond aan den Hoef), Ton Wiering (Akersloot) en de rest als eenlingen over de meet.

(Foto: Pixabay)