Workshop ‘Lepel snijden in hout’ bij Perspectief

Bakkum – Bij Perspectief aan de Van Oldenbarneveldtweg 37 kunnen liefhebbers van houtsnijtechnieken op zondag 2 april van 10.00 tot 16.00 uur terecht voor de workshop ‘Lepel snijden in hout’. Deze workshop staat onder leiding van Castricums bekendste houtbewerker Anja Jonker.

Anja Jonker aan het werk. (Foto: aangeleverd)

Het lepelsnijden in vers hout is een traditie die is overgewaaid uit voornamelijk de Scandinavische landen. Daar gebruiken ze de donkere winteravonden om diverse lepels te snijden, die daarna meestal cadeau worden gedaan. De technieken en de uiteindelijke producten zijn heel divers, want een eetlepel, soep- of suikerlepel vragen allemaal om een andere vorm en eigen techniek.

Anja heeft zich in alle technieken bekwaamd en vertelt de cursisten over de diverse houtsoorten en oliën, kleuren en decoraties. Omdat er in vers hout gesneden wordt, is deze manier van hout bewerken voor iedereen goed te doen. Het cursusgeld is voor leden 35 euro en voor niet-leden 50 euro. De kosten van het materiaal, gebruik van gereedschap, koffie, thee en soep zijn 5 euro. Kijk op www.perspectiefcastricum.nl voor meer informatie.