Workshop: het goud van Gustav Klimt

Castricum – Voor wie de vakantie wil afsluiten met een leuke en leerzame workshop organiseert Toonbeeld Geesterhage op zaterdag 28 augustus de workshop ‘Het goud van Gustav Klimt’. De Weense kunstenaar Gustav Klimt (1862-1918) staat centraal in deze workshop die gegeven wordt door Afke Spaargaren.

Twee van de bekendste werken van Klimt zijn ‘Judith l’ uit 1901 en ‘De kus’ uit de periode 1907-1908. De deelnemers aan de workshop krijgen eerst een inleiding over zijn leven en de tijd waarin hij leefde. Vervolgens verdiepen ze zich in de kenmerken van zijn werk, zoals zijn decoratieve versieringen (waarbij hij veel werkte met bladgoud), zijn vrouwenportretten, zijn allegorische werken en zijn landschappen. Na dit alles maken de deelnemers voorbereidende schetsen voor een compositie op papier.

Men werkt met acrylverf en allerlei collagematerialen, zoals goudkleurige stoffen en decoratief papier. Na een korte lunchpauze van een half uur gaat men weer aan de slag. Na afloop bespreekt men het werk met elkaar. Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur (met een half uur pauze) en de kosten bedragen 53,50 euro plus aanvullend 5,00 euro materiaalkosten. Via www.toonbeeld.tv kunnen belangstellenden zich aanmelden.

Op de foto:
Het werk ‘De kus’ van Gustav Klimt. (Foto: aangeleverd)