Workshop bij Alzheimer Trefpunt

Ter afsluiting van het Alzheimer Trefpunt-seizoen op dinsdag 18 juni organiseert de regionale afdeling van Alzheimer Nederland, net als ieder jaar, een bijzondere bijeenkomst. Dit jaar is er gekozen voor de workshop: ‘kijken door de ogen van mensen met dementie’. Deze workshop wordt verzorgd door Jos Cuijten, dementiedeskundige en auteur van het boek ‘Is dementie erg?’.

Tijdens de bijeenkomst krijgt men inzicht in de werking van het beschadigde brein, zoals bij mensen met dementie. Men gaat met elkaar op zoek naar de behoeften van mensen met dementie. Hoe speelt men daarop in? Door het nabootsen van praktijksituaties wordt inzicht verkregen op de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Een inspirerend gebeuren.

De bijeenkomst vindt plaats in het Theater Koningsduyn, Geesterduinweg 3 in Castricum. De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Iedereen die in de regio Midden-Kennemerland woonachtig of werkzaam is en op enige wijze betrokken is (of zich betrokken voelt) bij de ziekte dementie, is van harte welkom. Het belooft een bijzondere bijeenkomst te worden. (Foto: aangeleverd)