Woongroep Uitgeest in actie tijdens NLdoet

Het Oranje Fonds heeft op 20 en 21 maart 2015 voor de elfde keer NL doet georganiseerd. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land.

Het Fonds wil met NL doet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken.

 

Daarom hebben de bewoners, begeleiding en vrijwilligers van Stichting Woongroep Uitgeest zaterdag samen de handen uit de mouwen gestoken om de gemeenschappelijke binnentuin van ‘De Brug’ op te knappen. De  tuinmeubelen werden uit de opslag gehaald, schoongemaakt en gezellig in de tuin gezet. Een vrijwilliger heeft een mooie oppottafel gemaakt voor in de plantenkas. Van deze tafel werd direct  gebruik gemaakt bij het inrichten van de kas.

De Dekamarkt Uitgeest heeft voor de inrichting van de kas  zaadjes en  verschillende plantjes beschikbaar gesteld. Daarnaast werden er ook druiven, komkommers en kruiden geplant.

Om 12 uur werd gezamenlijk genoten van een heerlijke lunch die in de gemeenschappelijke ruimte al op de harde werkers stond te wachten.

Al met al een zeer geslaagde vrijwilligersdag die dankzij een bijdrage van het oranjefonds tot stand kon komen.