Wonen: deze klusjes kun je doen tijdens de lockdown

Eindelijk tijd voor dat DIY-project of het opruimen van de zolder: deze vier klusjes zijn ideaal als tijdverdrijf tijdens de lockdown.

 1. Haal de bezem door je spullen
  Fröbelen in huis – sommige mensen vinden het heerlijk. Verzamel alle accessoires uit het huis en ga nieuwe hoekjes stylen. Bewaar spullen die je niet wilt houden voor de kringloop of online verkoop.
 2. Ga moodboards maken
  Pak die oude stapel woontijdschriften er maar bij: wat is er leuker dan een moodboard maken? Knip of scheur mooie plaatjes uit en plak op een stuk karton of papier. Het hoeft niet netjes of binnen bepaalde kaders, laat je creativiteit de vrij loop. Je kunt natuurlijk ook Pinterest gebruiken. Ga aan de slag voor je nieuwe huis, je volgende interieurproject of de tuinverbouwing. De voorpret is al leuk!
 3. Knap dat oude meubelstuk op
  Dat buikkastje van oma, die leuke stoel van de kringloop of het poppenbedje voor je dochter: je hebt vast nog wel iets op zolder of in de garage staan dat snakt naar een likje verf. Een mooi moment om aan de slag te gaan! Ook leuk: verf een meubelstuk goud.
 4. Pak klusjes op die blijven liggen
  Lijstjes ophangen, een fotoboek maken, je interieurfoto’s back-uppen, greepjes op de kastdeuren zetten… Geen zin? Probeer jezelf te motiveren. Soms kunnen klusjes die lang blijven liggen (hoe klein ook) aan je gaan vreten. Dat geeft weer ruimte!

Op sevencouches.nl vind je handige budgettips en snelle DIY-projecten zodat ook jij van je huis een thuis kunt maken. Laat je inspireren!