Wisselend succes voor vader en zoon Van Riet

Foto boven:
Lorenzo van Riet sprintte zondag naar een vierde plaats. (Foto: Bert Westendorp)

Zandvoort/Castricum – Het affiche ‘Trophy of the Dunes’ verwijst naar de vroegere gloriejaren van Circuit Zandvoort. Afgelopen weekend prijkte na jaren de aanduiding weer op het affiche. En dat was terecht. Fraaie races in onder meer de Supercar Challenge zorgden voor spannende races. Vader Pim en zoon Lorenzo van Riet, beiden Castricummers, waren van de partij in respectievelijk de races voor de BMW M2-races en de Mazda MX-5-cup. Voor de familie Van Riet verliep het weekend met wisselend succes.

Lorenzo, eveneens rugbyspeler van de Castricumse Rugby Club, bemande samen met Willem Meijer een BMW M2. De eerste race op zondag belandde het duo met een tweede plaats, pal achter winnaar Maxime Oosten, op het erepodium en lieten zich de champagne goed smaken. Race 2 zondagmiddag toonde een geheel ander beeld. Na negentien ronden moest Lorenzo, liggend in vierde positie, de race staken met een lekke band in het Scheivlak.

Pim van Riet met de Mazda MX-5 kende een teleurstellend weekend. (Foto: Bert Westendorp)

Pim van Riet, uitkomend in de MX-5 Cup, wist in de eerste race als achtste de finish te passeren. Race twee bracht door allerhande problemen niet meer op dan een veertiende plek. Over twee weken herkansing op Circuit Spa/Francorchamps.