Winst voor zowel dames als heren MHCU

Coach Berend Beukers van MHCU Dames 1 was zeer blij met het feit dat zijn speelster Gwen van Heijst weer mee kon doen en dat leverde meteen resultaat op. De hockeysters uit Uitgeest zegevierden met 2-0 op FIT na twee verlieswedstrijden. Bij rust stond het 1-0. In de tweede helft was het Gwen van Heijst die Uitgeest op een 2-0 voorsprong bracht. Door dit resultaat maakt Dames 1 nog steeds kans om de promotiepoule te halen. Uitgeest Heren 1 speelde tegen IJburg Heren 1. De wedstrijd begon rommelig maar het was toch Uitgeest dat via Wouter Mijnsbergen op een 1-0 voorsprong kwam. Vijf minuten voor het eind van de eerst helft werd Uitgeest-speler Stijn Oostra hard in gezicht geraakt door een speler van IJburg en moest worden afgevoerd met een ambulance. Hierdoor lag de wedstrijd enige tijd stil. Begin tweede helft was het Dave Roest die met een knap schot Uitgeest op een 2-0 voorsprong wist te zetten. Niet veel later was het IJburg dat vanuit de rebound van een strafcorner de aansluitingstreffer wist te maken. “Dit zorgde voor een onrustig en slordig spel aan de kant van Uitgeest”, aldus speler Fabian Mol. Uiteindelijk was het Jort Gaartman die met een fraai backhandshot Uitgeest op een veilige stand van 3-1 wist te zetten. Vlak voor tijd bepaalde Dave Roest vanuit een strafcornervariant de einduitslag; 4-1. Al met al een zeer terechte overwinning waardoor Heren 1 dat net als Dames 1 nog steeds zicht heeft op de promotiepoule. Wedstrijdprogramma zondag 12 oktober: 12.45 uur: Saxenburg D1 – Uitgeest D1; 14.30 uur: Magnus H1 – Uitgeest H1. Voor het volledige wedstrijdprogramma zie www.mhcu.nl. (foto: Kees Blokker)