Winst voor Garfia en Bartone op Dutch Junior Open

Het TC Bakkum Dutch Junior open 2018 is in het enkelspel dit jaar gewonnen door de ongeplaatste Carlos Alcaraz Garfia (SPA) die met 6-3 6-1 won van Filip Kolansinski (POL) (11) bij de jongens. Bij de dames won Kamilla Bartone (LET) (5) in de finale na een spannende driesetter van Elsa Jacquemot (FRA) met 6-1 4-6 7-5.

De dames begonnen de finaledag als eerste wedstrijd en na de eerste set leek het erop dat de wedstrijd snel voorbij zou zijn nadat Bartone (LET) (5) deze met 6-1 won. Jacquemot (FRA) die overigens vanuit het kwalificatietoernooi zich wist te plaatsen voor de finale gaf zich niet zomaar gewonnen en won de tweede set wat leidde tot de beslissende derde set. Hierin toonde Bartone zich de meest koelbloedige van de twee door de set en wedstrijd te winnen met 7-5.

Na deze finale kwamen de jongens in actie voor hun finale. Maar al snel was het niveauverschil duidelijk tussen de twee. Alcaraz Garfia liet zien ondanks zijn 15 jaar zien dat hij over veel potentie beschikt en overklaste Kolansinski. De finale was snel voor bij in het voordeel van Alcaraz Garfia met een uitslag van 6-3 6-1.

De damesdubbel ging dit jaar naar het koppel Pepelyaeva en Tikhonova uit Rusland die in een spannende partij het franse duo Biolay en Rouvroy wist te verslaan met 6-2 2-6 10-8. De jongensdubbel ging na een vermakelijke wed-strijd naar Ionel (ROE) en van Nguyen (VIE) met 7-6(4) 6-3 tegen Erhard (FRA) en Rune (DEN). (Foto: aangeleverd)