Wilma van Andel wordt opvolger van Falgun Binnendijk

Castricum – CDA Castricum draagt Wilma van Andel (41) uit Badhoevedorp voor als wethouder. Zij zal wethouder Falgun Binnendijk opvolgen, die binnenkort tot burgemeester van Heemstede zal worden benoemd.

Wilma van Andel heeft een lange staat van dienst binnen het CDA. Sinds 2012 is ze betrokken bij de Statenfractie van het CDA in Noord-Holland, eerst als medewerker en later als lid van Provinciale Staten. Naast de werkzaamheden voor de Statenfractie werkte zij in de gemeente Dijk en Waard als bestuursadviseur voor het college van burgemeester en wethouders. Ervaring met de beoogde portefeuille, het sociaal domein, heeft zij onder andere opgedaan als medewerker bij de Tweede Kamerfractie van het CDA en binnen de gemeente Dijk en Waard.

CDA-bestuursvoorzitter Ivo van Donselaar: ,,Met Wilma halen we een enthousiaste en betrokken bestuurder binnen die zich goed kan vastbijten in de soms pittige dossiers, met het (CDA) hart op de goede plek.’’ Van Andel reageert: ,,Ik ben vereerd met de voordracht en de kans die ik krijg om mijn bevlogenheid en ervaring in deze functie in te zetten met het sociaal domein als belangrijkste aandachtspunt. In contact met organisaties en verenigingen, de raad, het college en de Werkorganisatie BUCH wil ik voortzetten wat goed gaat en ook bespreekbaar maken wat beter kan. Ik zie uit naar een goede samenwerking.’’

Wilma heeft al kennis gemaakt met het college en de fractievoorzitters (of vertegenwoordigers) van alle partijen. De gemeenteraad van Castricum besluit op donderdag 11 april 2024 tijdens de raadsvergadering over haar benoeming tot wethouder. De beoogde startdatum is op 17 april 2024. (Foto: CDA Castricum)