Wie is nu eigenlijk Simone Veldt-Bakker?

In deze rubriek laten we inwoners van de gemeente Castricum de revue passeren die op wat voor manier dan ook iets hebben bijgedragen aan het op de kaart zetten van de gemeente in de zin van leefbaarheid, saamhorigheid en opwaarderen van de leefomgeving.

Castricum – Een opvallende vrolijke verschijning in onze gemeente is de intussen 40-jarige Simone Maria Bakker, of zoals ze nu genoemd wordt Simone Veldt-Bakker. Recentelijk bekend bij vele kunstzinnig ingestelde plaatsgenoten en daarbuiten als de uitbater van de snoepwinkel voor kunstenaars ‘Bij Bakker’ aan de Dorpsstraat 102. Dochter van Ida en Johan Bakker. Verder is Simone een ontzettend positieve drijfveer voor het Dorpshart als medeorganisator van de Seizoenmarkten, Candlelight Shopping en meer. Als fanatieke vrijwilliger geeft ze daarbij nog medewerking aan ‘Kids in Concert’ en recentelijk ‘Castricums Smaakmakers Festival’.

Door Aart Tóth

Simone werd dus in 1982 geboren in Zuid-Scharwoude, waar ze maar één jaar verbleef toen Ida en Johan verhuisden naar Castricum. Mede daardoor voelt zij zich een echte Castricummer. Ida startte met ‘Bij Bakker’ en Johan een glashandel. Simone stortte zich na de kleuterschool op de basisschool en wel Augustinusschool, gevolgd door JP Thijsse College en Nova College waar het kappersvak werd bijgebracht. Dat kappersvak vult ze naar eigen behoefte in met dochter, echtgenoot en eigen hoofdhaar. De meerdere creativiteit kon zij kwijt in de toenmalige winkel van Ida, die in latere instantie naar haar overging als eigenaar. Daarvóór leerde ze haar Hans kennen, waar ze na een heerlijke tijd mee trouwde in 2010. Uit dat huwelijk is intussen een prachtige dochter voortgekomen, genaamd Maud, die alweer acht jaar is.

Simone en haar broer Rob Bakker in 1986/1987 in de tuin aan de Dorpsstraat 102. (Foto: aangeleverd)

Herstart

In de snoepwinkel voor kunstenaars kon zij volop haar creativiteit kwijt met het geven van workshops en persoonlijke adviezen op velerlei kunstzinnig gebied. ,,Ik ben 1 september helaas gestopt met mijn winkel Bij bakker, ‘de snoepwinkel voor kunstenaars’. Sindsdien werk ik in Alkmaar bij Groothuizen, een net zo mooie kunstenaarsbenodigdhedenwinkel. Ik moet wel even kwijt dat ik de dames van de ‘Verloskundepraktijk Castricum’, die nu op de plaats zitten op nummer 102, alle succes toewens.

Daarbij geef ik workshops en demonstraties in Noord-Holland en Zuid-Holland voor Royal Talens, een bekend verfmerk voor kunstzinnige gebruikers. Daarbij zit ik zelf sinds kort op naailes’’, aldus Simone. Buiten dat kunstzinnig tekenen en schilderen haar vakgebied is, is het ook nog haar hobby. Net als koken en taarten bakken. Vandaar de jaarlijkse appeltaartenwedstrijd tijdens een laatste Seizoenmarkt in het jaar.

Favoriete vakantielanden?

Portugal en dan de Algarve is echt haar favoriet vanwege de sfeer, vriendelijke mensen en lekker weer. ,,Maar we komen ook veel in Frankrijk, omdat mijn ouders daar wonen voelt dat ook als een tweede thuis, met ook heerlijke temperaturen.’’ En haar indrukken wat betreft sportervaringen? ,,Die zullen we maar overslaan.’’ Ondertussen is Simone ook bezig met het organiseren van evenementen, markten etc. voor het komende seizoen voor Castricum. Wat betref haar vrijwillige inzet in Castricum? Ze helpt al vele jaren de winkeliersvereniging Dorpshart van Castricum bij het organiseren, regelen van dingen en aanbrengen van ideeën. Sinds ze gestopt is met de snoepwinkel werkt ze ook voor het Ondernemersfonds van het Dorpshart Castricum. Daarbij haar inbreng bij ‘Kids in Concert’ met een geweldig goed doel voor de opbrengst en recentelijk het ‘Castricums Smaakmakers Festival’ plukken de vruchten van haar inbreng.

Wensen voor Castricum?

Dat heeft Simone zeker: ,,Ik hoop vooral op niet te veel leegstand! Het Dorpsplein wil ik heel graag weer enthousiasmeren om samen te werken. Het is voor het dorp zo leuk als er een goede sfeer is op het prachtige Dorpsplein. Dat daarbij onze knusse bioscoop eindelijk eens een mooie plek krijgt, waar ze kunnen uitbreiden. Ik ben trots op alle evenementen die we organiseren, Candlelight & Smaakmakers Festival waren dit jaar de twee grootste en ik ben heel blij dat ik deel uitmaak van deze teams. Een beetje meer inzet van detailhandel en horeca zou wel wenselijk zijn, om Castricum nog meer op de kaart te zetten en toekomstperspectief te geven. Dat is wenselijk voor die ondernemers, maar ook voor de leefbaarheid in ons heerlijke dorp’’, sluit Simone Veldt-Bakker af.