Wie biedt Thofan gedurende één schooljaar een tijdelijk thuis?

Regio – Eind augustus komt Thofan (15) naar Nederland. Voor de Thaise gaat dan een lang gekoesterde droom in vervulling. Een moedige stap op weg richting volwassenheid. Thofan gaat een jaar meedraaien in het voortgezet onderwijs in Nederland en wonen bij een gastgezin. Ze kijkt er enorm naar uit en wil graag onze Nederlandse cultuur en mentaliteit leren kennen. Er is alleen één probleem voor haar: ze heeft nog geen gastgezin.

Zonder gastgezin mag Thofan niet naar Nederland komen. Dan leert ze dus niets van hoe wij in Nederland met elkaar omgaan of hoe lekker haring en drop is. Maar leren wij ook niet hoe je de lekkerste Thaise gerechten maakt. Een gemiste kans, dat zal iedereen beamen. Daarom de vraag: bij welk gastgezin mag de vriendelijke en vrolijke Thofan tot zomervakantie 2024 komen wonen? In de onderstaande video stelt Thofan zich al even voor.

Haar ouders vertellen: ,,Thofan lijkt in het begin wat verlegen, maar zodra je haar leert kennen, zul je zien dat ze een vriendelijk meisje is dat altijd een lach op haar gezicht heeft.’’ Thofan houdt van dansen, koken, naar muziek luisteren, zwemmen en spelletjes doen. Ze is vriendelijk, creatief, vrolijk en makkelijk in de omgang.

Met twee honden en twee katten vindt Thofan zichzelf een echte dierenvriend. Ze helpt graag haar moeder in de tuin en ze leert pianospelen. ,,Later wil ik een klein cafeetje bij mij thuis, waar ik koffie met lekkernijen kan serveren. Toen ik op de basisschool zat, heb ik veel op schoolevenementen mogen dansen, maar ook dansten we voor kinderen die in het ziekenhuis lagen.’’ Travel Active zoekt voor Thofan een gastgezin. Dat kan iedereen zijn die een warm thuis te bieden heeft: jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen. Zolang je maar enthousiast bent en open staat voor een interculturele ervaring. Je zorgt alleen voor kost en inwoning, de overige kosten zijn voor Travel Active of voor de scholier. Je krijgt ook begeleiding gedurende de duur van het gastverblijf.

Meer informatie

Wil je Thofan een warm thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland-team (085 2224810 / highschoolholland@travelactive.org) of kijk op www.travelactive.org voor meer informatie over het worden van gastgezin. (Foto: aangeleverd)