Wethouder Schijf helpt zwerfafvalprikkers

De bovenbouw van de Montessorischool is begonnen met een project over zwerfafval, aangeboden door de gemeente in samenwerking Recycle Valley. De leerlingen hebben les gekregen over gevolgen van zwerfafval, plastic soep en recycling.

Nu gaat er wekelijks een klein groepje kinderen de straat op om zwerfafval op te ruimen. Elke week is een nieuw groepje aan de beurt. Zo draagt iedereen een steentje bij. Gewapend met prikstokken maken de leerlingen de omgeving rondom de school schoon. Op straat is goed te merken dat het project al een aantal weken loopt. Er zijn beduidend minder pakjes, peuken, plastic zakken en snoepverpakkingen te vinden. Het vreemdste zwerfafval wat de kinderen tot nog toe gevonden hebben was een hele stapel met vieze luiers.
In het kader van zijn portefeuille Duurzaamheid was Wethouder Schijf erg benieuwd naar de inspanningen van de leerlingen. Daarom is hij samen met procesregisseur Gerri Zonneveld mee op pad gegaan met de kinderen. Samen hebben ze hun schouders eronder gezet. Het project gaat binnenkort ook op andere scholen in Akersloot en Limmen draaien.
De kinderen van de bovenbouw hebben het project inmiddels afgerond, en dan zijn de kinderen van de midden- en onderbouw aan de beurt. Zo helpen alle kinderen de omgeving van hun school schoon te houden. Hopelijk werkt hun schoonmaakdrift aanstekelijk voor hun buurtgenoten.