Wethouder neemt petitie voor ernstig zieke Ellen Rohde in ontvangst

De gemeente doet er alles aan om de ernstig zieke Ellen Rohde de ondersteuning te bieden waar ze recht op heeft. Dat heeft wethouder Ron de Haan laten weten in reactie op de petitie die hij heeft ontvangen. Enkele weken geleden berichtte deze krant over de omstandigheden waarin Ellen momenteel verkeert. Ze lijdt aan de postvirale hersenziekte ME en heeft dagelijks zorg nodig, maar krijgt die momenteel niet in voldoende mate.

Adviesraad Sociaal Domein

De publicatie leidde tot veel reacties en uiteindelijk tot een petitie, die naar de gemeente Castricum is verzonden. De Haan heeft deze petitie namens het college van burgemeester en wethouders in ontvangst genomen. Hij geeft aan dat de gezondheidssituatie van Ellen Rohde de grootst mogelijke aandacht van de gemeente heeft. De petitie werd begin deze week in het gemeentehuis bezorgd door de Adviesraad Sociaal Domein (ASD). Deze raad adviseert het college over onder meer het WMO-beleid.

Opstapeling van vragen

De adviesraad stond open voor het verzoek van de opstellers van de petitie om de handtekeningen bij wethouder De Haan te bezorgen. Hij reageert: ,,Ik begrijp goed dat de Adviesraad Sociaal Domein zich het persoonlijk lot van mevrouw aantrekt. De leefomstandigheden van mensen kunnen soms zo ernstig verstoord raken dat er een opstapeling komt van vragen die om antwoorden en snel handelen vragen. Dat is niet altijd meteen passend te maken op elke situatie.”

Hart onder de riem

Hij ziet de verzamelde handtekeningen als een getuigenis van betrokkenheid in de samenleving. De Haan: ,,Dat is een goed teken, omdat de ondertekenaars van de petitie mensen een hart onder de riem steken.” Hij geeft daarbij wel aan dat er nog iets meer tijd nodig is om Ellen de ondersteuning te bieden waar ze recht op heeft. ,,In de tussentijd zullen we zoveel mogelijk ondersteuning blijven bieden”, aldus De Haan. (Foto: aangeleverd)