Wereldwinkel Castricum: ook voor (h)eerlijke koffie

Castricum – Het dagelijkse kopje koffie is voor veel mensen een belangrijk moment op de dag. Die koffie moet lekker zijn… en liefst niet al te duur! Als het dan ook nog een ‘goede afkomst’ heeft is dat mooi meegenomen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer merken koffie die aandacht schenken aan de omstandigheden waaronder koffiebonen worden geteeld, zoals Fairtrade Original, te koop bij Wereldwinkel Castricum.

Fairtrade Original is in 1959 opgericht door twee idealistische Nederlandse ondernemers. De bedoeling was om koffieboeren onder fatsoenlijke omstandigheden hun werk te laten doen en ze meer bestaanszekerheid te geven. In 1973 kocht Fairtrade Original voor het eerst rechtstreeks koffie in van coöperaties van kleine koffieboeren in Guatemala en bracht die op de markt. Dus dit jaar is het vijftig jaar geleden dat we kennis konden maken met deze (h)eerlijke koffie, de moeite waard om even stil bij te staan.

Fair Trade (eerlijke handel) betekent niet alleen dat koffieboeren en andere producenten een behoorlijk loon krijgen voor hun harde werk. Men probeert ook kinderarbeid uit te bannen en gelijkheid voor mannen en vrouwen te bevorderen. Ben je je bewust van het arbeidsintensieve proces en de moeilijke werkomstandigheden die vooraf gaan aan je kopje koffie? En wil je vooral iets lekkers drinken ? Ga dan naar Wereldwinkel Castricum aan de C.F. Smeetslaan, want tot zaterdag 23 september krijg je 10 procent korting op een pak Fairtrade Original koffie. Je hebt keus uit verschillende soorten koffie, milde smaak of juist krachtige dark roast, voor je espresso. Er is ook een biologische variant en het assortiment bevat  bonen en gemalen koffie.

Volg Wereldwinkel Castricum ook op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws. (Foto: aangeleverd)