Wereldwinkel Castricum krijgt bezoek uit Nepal

Castricum – Dambar, de Nepalese zilversmid uit Kathmandu, bezoekt Wereldwinkel Castricum op dinsdag 11 oktober 2022. Hij heeft een eigen bedrijf genaamd Silver Factory en maakt kettingen, armbanden, oorbellen en ringen. Dambar zal in Wereldwinkel Castricum zijn sieraden verkopen en wat ook heel handig is: hij kan sieraden aanpassen, bijvoorbeeld een te krappe ring wijder maken.

Nederland heeft een speciale plaats in zijn hart en dat gebeurde als volgt. Hoewel Dambar als Dalit tot de laagste kaste behoort zonder kans op een menswaardig leven, werkte hij al bij een zilversmid. Toen hij echter ziek werd moest hij hiermee stoppen. Toen – in 1986 – ontmoette Dambar onverwacht Jos Bus uit Nederland. Hij gaf Dambar financiële hulp om allereerst weer gezond te worden en daarna geld om zijn droom waar te maken: een gehele opleiding voor zilversmid. Jos bleef ook al die tijd zijn coach. Zo bouwde Dambar voor zichzelf, zijn familie en dorpsgenoten een goed bestaan op en hij verbeterde als werkgever de levensomstandigheden van zijn kansarme personeel.

Dambars zoon studeert bedrijfskunde en wordt door zijn vader klaargestoomd als opvolger. En met de opbrengst van de verkoop tijdens dit bezoek aan Nederland hoopt hij de tandartsstudie van zijn dochter te kunnen bekostigen. Ter ere van zijn bezoek verkoopt Wereldwinkel Castricum tot en met 15 oktober alle sieraden uit de eigen collectie met 20% korting. Dus kom naar de Wereldwinkel aan de C.F. Smeetslaan 4, ontmoet Dambar zelf en koop zijn originele sieraden, waardoor u iets doet voor uzelf en een toekomstige student in Nepal. Kijk ook op Facebook en Instagram voor de meest actuele informatie over de Wereldwinkel. (Foto: aangeleverd)