Wereldwinkel Castricum doneert pakketjes aan de voedselbank

Castricum – Wat doe je als winkel met houdbare producten als je voorlopig niet open mag? Niet weggooien natuurlijk! Wereldwinkel Castricum maakte daarom een aantal leuke pakketjes en bracht die naar het inzamelpunt voor de voedselbank.

Natuurlijk heeft het coronavirus ook een enorme impact op de Fairtrade branche. Dat geldt zowel voor de verkoop in Nederland als voor de landen waarin zich de leveranciers bevinden. Ook daar wordt naar creatieve oplossingen gezocht om de gevolgen van het virus het hoofd te bieden. In Pakistan maken de producenten van sportballen nu beschermende mondkapjes die zij uitdelen aan de gemeenschap. In Ecuador delen bananenplantages overgebleven bananen uit aan omwonende gemeenschappen waar voedsel schaars is. Zuid-Afrikaanse wijnproducenten leveren ontsmettingsmiddelen voor al hun arbeiders.

Vele boeren en arbeiders krijgen informatie over Covid-19, een belangrijke eerste stap in het voorkomen van besmetting. Informatie over het virus wordt vertaald in de lokale taal en vervolgens gedeeld met boeren en arbeiders. De Fairtrade-premie wordt gebruikt om coronabesmetting te voorkomen, detecteren en behandelen. Bijvoorbeeld voor het aanschaffen van testen, vernevelaars, beademingsapparaten, maskers en handschoenen en ontsmettingsmiddelen. Maar ook om boodschappen te doen voor kleine boeren in de omgeving. Zo proberen de betrokken partijen wereldwijd om er samen de moed in te houden op weg naar een gezonde toekomst. (foto aangeleverd)