Wereldwinkel Castricum doneert aan drie goede doelen

Castricum – Wereldwinkel Castricum is een stichting op non-profit basis, die geheel werkt met vrijwilligers voor de verkoop van Fair Trade-producten uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië. En als er winst wordt gemaakt, wordt die besteed aan projecten voor medemensen in slechte levensomstandigheden, zoals armoede en oorlog.

Dit jaar wordt aan elk van de volgende drie projecten duizend euro gedoneerd: Stichting Straatkinderen van Kathmandu (Nepal) in Castricum, die kinderen goed onderwijs en goed onderdak in een liefdevolle omgeving, zo mogelijk met familie, wil bieden. Voor kansarme vrouwen zijn er werkvoorzieningsprojecten om in hun levensonderhoud te leren voorzien. Stichting WOL (Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen) voor beter onderwijs in Burkina Faso. Save the Children, een internationale organisatie die wereldwijd kinderen in acute noodsituaties beschermt met noodhulp als voedsel, onderdak, onderwijs en psychosociale hulp.

Wereldwinkel Castricum dankt alle klanten, want zij maken dit mogelijk met hun aankopen. Ook dit jaar zullen de inkopers weer leuke dingen uitzoeken voor de winkel. En sinds kort is het Fair Trade Original food-assortiment uitgebreid. Ook leuk voor wie iets lekkers cadeau wil geven, de medewerkers pakken het dan feestelijk in. Tot slot nog een mededeling: Wereldwinkel Castricum is op dinsdag 31 januari gesloten vanwege de overgang naar een nieuw kassasysteem. Kijk ook op Facebook en Instagram voor de meest actuele informatie over Wereldwinkel Castricum. (Afbeelding: aangeleverd)