Wendy Verkleij nieuwe burgemeester Uitgeest

De gemeenteraad van Uitgeest heeft donderdagavond 30 oktober besloten om mevrouw W.J.A. (Wendy) Verkleij-Eimers voor te dragen als de nieuwe burgemeester van Uitgeest. Als de Kroon de voordracht overneemt kan de officiële benoeming over circa acht weken worden verwacht. De installatie van de nieuwe burgemeester van Uitgeest kan dan ongeveer half januari 2015 plaatsvinden.

Mevrouw Verkleij (51) is sinds 2011 wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, waar zij onder meer belast is met de portefeuilles Sociaal Domein, Sport en Communicatie. Gedurende twee raadsperiodes (van 2002 tot 2010) was zij lid van de gemeenteraad van Reeuwijk. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is per 1 januari 2011 ontstaan uit een fusie van de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk. De beoogde nieuwe burgemeester van Uitgeest is in haar huidige gemeente lid van de lokale partij Burgerbelangen; landelijk is zij lid van de VVD.

Mevrouw Verkleij wordt de opvolger van Theo van Eijk, die in juni 2013 in Uitgeest aantrad als waarnemend burgemeester. Van Eijk kreeg als opdracht Uitgeest te begeleiden bij het maken van een keuze voor de politieke toekomst van de gemeente. Dat proces werd afgelopen januari afgerond met het besluit van de gemeenteraad om een intensieve samenwerking aan te gaan met Bergen, Castricum en Heiloo (de BUCH-gemeenten).