Weergaloze dans- en muziekvoorstelling ‘Ballads’

Castricum – Theater Koningsduyn opent op zondag 18 september het nieuwe theaterseizoen met een weergaloos mooie dans- en muziekvoorstelling over de ballade. Twee dansers, Roisin Verheul en Lorenzo Capodieci van Neel Verdoorn Dance Projects, dansen op muziek van onder meer Sting, Chopin en Melody Gardot. Sopraan Viola Cheung en pianist Maarten Van Veen brengen de muziek live ten gehore. Elk personage vult een rol in deze voorstelling, danser en musicus versmelten prachtig in een gezamenlijk verhaal.

Iedereen kent wel een ballade in een verschillend muziekgenre. De teksten en verhalen zijn als voedsel voor de ziel. De ballade is van oorsprong een verhalend lied: één van de oudste liedgenres waarin thema’s als liefde, dood, trouw en ontrouw, geluk en verleiding worden bezongen.

Choreografe Neel Verdoorn: ,,In alle tijden putten mensen kracht uit de ballade, en juist nu, in deze bizarre tijd is ‘Ballads’ een reflectie van nu, relativeert en geeft troost.’’ De ballade verbindt mensen, troostend en verzoenend, de ballade zoekt naar de menselijke maat en wezenlijk contact met anderen. Wat een bijzonder mooie voorstelling om het nieuwe theaterseizoen in Castricum mee te beginnen! Zondagmiddag 18 september om15.00 uur in theater Koningsduyn Geesterhage aan de Geesterduinweg 3. Kaarten zijn via www.geesterhage.nl verkrijgbaar. (Foto: Neel Verdoorn Dance Projects / Elske Verdoorn)