Weer diverse onderwerpen in Initiatievencafé Castricum

Castricum – Vrijwel iedere laatste vrijdag van de maand vindt het Initiatievencafé Castricum plaats. Initiatiefneemster en gastvrouw Mariska Tauber nodigt inwoners, ondernemers en politici die een goed idee hebben of graag geïnspireerd willen raken, van harte uit voor deelname.

Tijdens het Initiatievencafé pitchen startende en gevorderde initiatiefnemers hun idee en hulpvraag. De aanwezigen in de zaal kunnen luisteren, inspiratie opdoen, netwerken en/of initiatiefnemers helpen met hun ideeën. Het doel is ondernemers, initiatiefnemers, politici en maatschappelijke organisaties bij elkaar te brengen om elkaar te leren kennen en in gesprek te gaan. Na afloop van de pitchen is er een (netwerk)borrel waar wellicht de fundering gelegd kan worden voor een mooie samenwerking.

Sprekers

In de editie van 24 juni spreekt E.B. over collectief wonen voor ouderen. Een mogelijkheid die zowel ouderen aan een woning op maat helpt als doorstroming creëert op de woningmarkt. Veel ouderen bezitten een (te) grote woning, maar zien met het huidige woningaanbod geen passende woonoplossing. Daardoor blijven ze langer dan gewenst in een woning wonen die ook ruimte aan een heel gezin zou kunnen bieden. Ilse Hofstee praat over een evenement voor Castricummers door Castricummers dat op 3 en 4 september in het dorpscentrum van Castricum gaat plaatsvinden.

De laatste sprekers zijn Piet van der Linden en Alex van der Leest. Zij spreken over het Riksja Project: ,,Eropuit in een riksja. Een heerlijk uitje voor minder mobiele ouderen.” Dit idee is gebaseerd op een succesvol internationaal concept, dat zij ook in Castricum mogelijk willen maken. Daarom zijn ze op zoek naar financiering voor de aanschaf van een moderne riksja. Geïnteresseerd? Kom luisteren op 24 juni om 17.00 uur in clubMariz Lounge aan de Dorpsstraat 72.